Etaamb.openjustice.be
Koninklijk Besluit van 25 november 1999
gepubliceerd op 24 december 1999

Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 3 juni 1998, gesloten in het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen, tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 1996 betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden

bron
ministerie van tewerkstelling en arbeid
numac
1999012836
pub.
24/12/1999
prom.
25/11/1999
ELI
eli/besluit/1999/11/25/1999012836/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

25 NOVEMBER 1999. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 3 juni 1998, gesloten in het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen, tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 1996 betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden (1)


ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 1996, gesloten in het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen, betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden, algemeen verbindend verklaard bij koninklijk besluit van 23 juni 1998, inzonderheid op de artikelen 8 en 9;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen;

Op de voordracht van Onze Minister van Werkgelegenheid, Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1.Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 3 juni 1998, gesloten in het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen, tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 1996 betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden.

Art. 2.Onze Minister van Werkgelegenheid is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 25 november 1999.

ALBERT Van Koningswege : De Minister van Werkgelegenheid, Mevr. L. ONKELINX _______ Nota (1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad : Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969. Koninklijk besluit van 23 juni 1998, Belgisch Staatsblad van 27 augustus 1998.

Bijlage Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen Collectieve arbeidsovereenkomst van 3 juni 1998 Wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 1996 betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden (Overeenkomst geregistreerd op 27 augustus 1998 onder het nummer 48974/CO/127.02)

Artikel 1.Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de arbeiders van de ondernemingen welke ressorteren onder het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen.

Worden als arbeiders beschouwd de werklieden en werksters.

Art. 2.Artikel 8 en 9 van de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 1996 gesloten in het Paritair Subcomité voor de handel in brandstoffen van Oost-Vlaanderen, betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden (Overeenkomst geregistreerd onder het nummer 43596/CO/127.02), worden gewijzigd als volgt : «

Art. 8.Gebruik van het loonboek.

Het is de verantwoordelijkheid van de arbeiders om hun loonboeken correct in te vullen : - arbeidsdag : kleven van een zegel; deze zegel heet voluit "zegel voor de sociale vergoeding, Kompensatiefonds voor de Arbeiders uit de Brandstoffenhandel van de provincie Oost-Vlaanderen (K.A.B.O.V.), hierna "zegel" genoemd. Deze zegels worden door K.A.B.O.V. verkocht aan de werkgevers, die ze moeten bezorgen aan zijn arbeiders. - werkloosheidsdag : vermelden in het loonboek met de letters "ST" of een stempel van de stempelcontrole; - klein verlet : vermelden in het loonboek met de letters "BA"; - familiaal verlof : de eerste 3 dagen, die betaald worden, vermelden in het loonboek met de letters "BA".

De volgende dagen (nog maximum 7 dagen) vermelden in het loonboek met de letter "A"; - ziekte en arbeidsongeval : vermelden in het loonboek met de letter "Z". - arbeid buiten de sector of voor eigen rekening : het vakje dient zwart te worden gemaakt met onuitwisbare inkt; - de betaalde feestdagen. In dit geval zal de arbeider de jaarlijkse vacantie met de letters "FD" vermelden in het loonboek; - de dagen van de jaarlijkse vakantie. In dat geval zal de arbeider de jaarlijkse vakantie met de letters "BV" vermelden in het loonboek;

Dagen verlof niet gedekt door vakantiegeld mogen aangeduid worden met de letter "V" voor zover in totaal de 4 weken verlof niet overschreden worden. - de bij collectieve arbeidsovereenkomst voorziene compensatiedagen (zie artikel 10, § 1). In dit geval zal de arbeider de compensatiedagen met de letters "BA" vermelden in het loonboek. "

Art. 9.Rustdagen. a) Wekelijkse rustdagen in het kader van de vijfdaagse werkweek : te nemen binnen de eerste zes dagen van de week en te bepalen de week voordien door de werkgever (zie artikel 4 van het reglement).In dit geval zal de arbeider de inhaalrust met de letter "R" vermelden in het loonboek. b) Rustdag in het kader van de vierdaagse werkweek : te nemen de eerstvolgende werkdag van de week na het bereiken van de 40 gepresteerde uren.In dit geval zal de arbeider de inhaalrust met de letter "R" vermelden in het loonboek. c) De zondagen : in dit geval zal de arbeider de rustdag met de letter "R" vermelden in het loonboek. Art. 3 Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 mei 1998, en heeft dezelfde geldigheid als deze die zij wijzigt.

Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 25 november 1999.

De Minister van Werkgelegenheid, Mevr. L. ONKELINX

^