Besluit Van De Brusselse Hoofdstedelijke Regering
gepubliceerd op 03 maart 1999

Bescherming van het erfgoed. - Bescherming als monument Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 17 september 1998 worden beschermd als monument, omwille van hun historische, artistieke en volkskundige waarde, de voorgevel, de Bij besl

bron
ministerie van het brussels hoofdstedelijk gewest
numac
1998031525
pub.
03/03/1999
prom.
--
staatsblad
http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body.pl?language=nl&c(...)
Document Qrcode

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST


Bescherming van het erfgoed. - Bescherming als monument Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 17 september 1998 worden beschermd als monument, omwille van hun historische, artistieke en volkskundige waarde, de voorgevel, de bedaking, de grote zaal van de café-brasserie "A la Mort Subite", alsook de entresol van het gebouw gelegen Warmoesberg 5-7, te Brussel, bekend ten kadaster te Brussel, 2e afdeling, sectie B, 5e blad, perceel nr. 1026 G. Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 24 september 1998 wordt beschermd als monument, omwille van zijn historische, esthetische en artistieke waarde, de totaliteit van het « glazen huis », gelegen Jules Lejeunestraat 69, te Ukkel, bekend ten kadaster te Ukkel, 2e afdeling, sectie C, 1e blad, perceel nr. 1 y35.

Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 8 oktober 1998 worden beschermd als monument, omwille van hun historische en artistieke waarde, de voorgevel en de bedaking van het gebouw gelegen Jean-Gérard Eggerickxstraat 15, te Sint-Pieters-Woluwe, bekend ten kadaster te Sint-Pieters-Woluwe, 1e afdeling, sectie A, 2e blad, perceel nr. 116Y9.

Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 22 oktober 1998, worden beschermd als monument, omwille van hun historische en artistieke waarde, de totaliteit van de « Grote Tempel » eveneens « Amon-Râ Tempel » geheten, gelegen op de begane grond en de oorspronkelijke elementen zoals de deuren met omlijstingen, het trapsgewijze opgesteld gestoelte (drieledig) en een reeks van twaalf geschilderde scènes in de stijl van de muurschilderingen in de tempels uit het oude Egypte, onroerend door bestemming van de « Kleine Tempel » ook « Osiris Tempel » geheten eveneens op de begane grond gelegen, van het gebouw gelegen Peterseliestraat 6-12 te Brussel, bekend ten kadaster te Brussel, 2e afdeling, sectie B, 3e blad, perceel nr. 762 h.

Voor de raadpleging van de tabel, zie beeld

Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 29 oktober 1998 wordt beschermd als monument, omwille van zijn historische, esthetische en sociale waarde, de straatgevel van het « Huis Hoguet », gelegen Romestraat 24-28, te Sint-Gillis, bekend ten kadaster te Sint-Gillis, 1e afdeling, sectie B, 3e blad, perceel nr. 194 t 10.

Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 november 1998 wordt beschermd als monument, omwille van zijn historische en artistieke waarde, de totaliteit van het hotel Janssens, gelegen Defacqzstraat 50, te Elsene, bekend ten kadaster te Elsene, 7e afdeling, sectie A, 1e blad, perceel nr. 333s.

Etaamb biedt de inhoud van de Belgisch Staatsblad aan gesorteerd op afkondigings- en publicatiedatum, behandeld om gemakkelijk leesbaar en afprintbaar te zijn, en verrijkt met een relationele context.
^