Etaamb.openjustice.be
Document
gepubliceerd op 26 september 2008

Deelname aan het onderzoeksprogramma inzake Aardobservatie per satelliet "STEREO II" dat deel uitmaakt van het Ruimtevaartprogramma I. Inleiding De Ministerraad heeft op 3 februari 2006 de uitvoering goedgekeurd van het(...) Het onderzoeksprogramma "STEREO II" streeft volgende objectieven na : - versterken van(...)

bron
programmatorische federale overheidsdienst wetenschapsbeleid
numac
2008021086
pub.
26/09/2008
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST WETENSCHAPSBELEID


Deelname aan het onderzoeksprogramma inzake Aardobservatie (AO) per satelliet "STEREO II" dat deel uitmaakt van het Ruimtevaartprogramma I. Inleiding De Ministerraad heeft op 3 februari 2006 de uitvoering goedgekeurd van het programma "STEREO II". Voor dit programma heeft de federale Staat met de Gewesten en Gemeenschappen een samenwerkingsakkoord afgesloten.

Het onderzoeksprogramma "STEREO II" streeft volgende objectieven na : - versterken van het Belgisch AO potentieel; - stimuleren van innovatie; - creëren van capaciteit voor deelname aan internationale projecten en programma's; - ondersteunen van Belgische AO infrastructuur; - ontwikkelen van doorgedreven interactie met gebruikers.

De thematische onderzoeksprioriteiten zijn de volgende : - Globale monitoring van vegetatie en evolutie van grote landecosystemen. - Beheer van de leefomgeving (water, bodem, bossen, landbouw, kustgebieden, stedelijke zones en stadsrand). - Gezondheid en humanitaire hulp. - Veiligheid en risicomanagement.

Het programma omvat de volgende vier luiken : 1. Eigenlijk wetenschappelijk onderzoek (Dossier 1).2. Ontwikkeling van producten en diensten (Dossier 2).3. Wetenschappelijke begeleiding.4. Valorisatie en promotie. Binnen Dossier 1 komen volgende types projecten aan bod : A. Thematische projecten.

B. Begeleidingsprojecten : B1. Uitdiepingsprojecten.

B2. Innovatieprojecten.

B3. Acties met gedeelde financiering.

B4. Ondersteuning van ontwikkeling en exploitatie van Belgische instrumenten.

Dossier 2 bestaat uit drie actielijnen : A. Partnerschappen tussen openbare onderzoeksinstellingen en de publieke sector.

B. Partnerschappen tussen openbare onderzoeksinstellingen en de privésector.

C. Partnerschappen tussen openbare onderzoeksinstellingen enerzijds en de publieke en private sector anderzijds.

II. Voorwerp van deze oproep Deze oproep betreft Dossier 1A. (a) Beschrijving van de oproep Dossier 1 A : "Thematische projecten" Het gaat hier om grote projecten met een looptijd van 3 tot 4 jaar die zowel basisonderzoek als de ontwikkeling van applicaties tot doel hebben.Het onderzoek wordt uitgevoerd door partnerschappen die bestaan uit 2-5 onderzoeksteams. (b) Uitvoering De oproep staat open voor universitaire instellingen, openbare wetenschappelijke instellingen, onderzoeksinstellingen zonder winstoogmerk en gespecialiseerde studiebureaus uit België en Luxemburg. De indieners dienen een samenwerking voor te stellen met een niet-Belgische en niet-Luxemburgse universiteit of onderzoeksinstelling, volgens de voorwaarden beschreven in de oproep.

De selectie van de voorstellen die in het kader van deze oproep werden ingediend gebeurd door buitenlandse experten.

III. Wijze van beantwoording op deze oproep voor voorstellen Alle nodige informatie voor de indieners van voorstellen is opgenomen in de informatie- en indieningsdossiers ten behoeve van de geïnteresseerden.

Deze dossiers zijn toegankelijk op het volgende internetadres : http://www.belspo.be/belspo/home/calls/index-nl.stm Alleen wie een blijk van belangstelling indient, mag later een volledig voorstel indienen.

De indieners worden verzocht de in de informatie- en indieningsdossiers gegeven richtlijnen strikt te volgen.

IV. Afsluitingsdatum De blijken van belangstelling moeten uiterlijk op 24 november 2008 om 17 u worden ingediend bij de POD Wetenschapsbeleid.

De voorstellen moeten uiterlijk op 30 januari 2009 om 17 u. worden ingediend bij de POD Wetenschapsbeleid.

De indieners dienen ervoor te zorgen dat hun voorstel tijdig ontvangen wordt.

Na de afsluitingsdatum neemt de POD Wetenschapsbeleid geen voorstellen meer in aanmerking.

^