Etaamb.openjustice.be
Gewestplan
gepubliceerd op 14 oktober 2003

Ruimtelijke ordening. - Gewestplan Bij besluit van de Waalse Regering van 18 september 2003, neemt de Regering het ontwerp van herziening van het gewestplan Nijvel aan volgens hierbijgevoegd plan, bestaande uit de opneming op het grondgebied va Volgende bijkomend voorschrift met merk *R 1.2 is van toepassing wat de bestemming van het gebied b(...)

bron
ministerie van het waalse gewest
numac
2003201459
pub.
14/10/2003
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

MINISTERIE VAN HET WAALSE GEWEST


Ruimtelijke ordening. - Gewestplan Bij besluit van de Waalse Regering van 18 september 2003, neemt de Regering het ontwerp van herziening van het gewestplan Nijvel aan volgens hierbijgevoegd plan, bestaande uit de opneming op het grondgebied van de gemeente Namen (Malonne), als uitbreiding van de bestaande bedrijfsruimte (blad 47/7), van een industriële bedrijfsruimte.

Volgende bijkomend voorschrift met merk *R 1.2 is van toepassing wat de bestemming van het gebied betreft : « Enkel de ondernemingen die de grond- en afgewerkte stoffen via de waterweg aan- en afvoeren en de ondernemingen die daarbij behoren, mogen in de industriële bedrijfsruimte met merk *R 1.2 toegelaten worden ».

Als bijlage bij elke vergunningsaanvraag met betrekking tot de ontsluiting van het gebied legt de aanvrager een bijzonder, door de operator opgesteld bestek voor die hij zichzelf en alle aankopers en bezetters van de kavels oplegt en dat meer bepaald volgende voorschriften inhoudt : - een stedenbouwkundig handvest, geldend voor elke handeling en elk bouwwerk in het gebied, waarbij de bouw- (maximumhoogtes, vormen, gebruik van materialen, ...) en aanlegregels voor omgeving en wegen worden vastgelegd ter garantie van de eenheid en de kwaliteit van de inrichting van het gebied; - een gebiedsintern verkeersschema dat voor alle bezetters geldt; - de wijze waarop de afzonderingsmarges en de taluds in het gebied ecologisch beheerd worden; - een sectorgewijs op te stellen, geleidelijk bebouwingsplan.

Als bijlage bij elke aanvraag voor een stedenbouwkundige of enige vergunning legt de onderneming die zich op de site wil vestigen en er meer dan vijftig personen te werk zou kunnen stellen, volgende stukken voor : a) het overzicht van het bedrijfsverkeer van personen, met inbegrip van het bedrijfspersoneel, en van de bedrijfsstromen;b) een analyse van de bereikbaarheid via een verkeersnetwerkmodel;c) de bereikbaarheidsfiche;d) een ontwerpplan voor bedrijfsvervoer, daarbij inbegrepen alle middelen die ingezet dienen te worden om het personenvervoer en de luchtkwaliteit te verbeteren, meer bepaald door het gebruik van het openbaar vervoer en zuinige en minder vervuilende vervoersmiddelen; dat plan mag door meerdere ondernemingen gedeeld worden.

Die verplichting slaat niet op de aanvragen voor een stedenbouwkundige of enige vergunning waarvan het doel zonder invloed zou kunnen zijn op de mobiliteit van de op de site werkzame personen.

Vóór afgifte van de eerste vergunning die de ontsluiting van het gebied betreft wordt er een archeologische evaluatie van het betrokken gebied doorgevoerd. Het tijdschema voor de werkzaamheden met betrekking tot de archeologische evaluatie wordt in overleg tussen de de operator en de Directie Archeologie van het Waalse Gewest opgesteld, afhankelijk van de beschikbaarheid van betrokken gronden.

Het plan ligt ter inzage bij het Directoraat-generaal Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Patrimonium van het Ministerie van het Waalse Gewest, rue des Brigades d'Irlande 1, te 5100 Namen.

^