Etaamb.openjustice.be
Koninklijk Besluit van 12 november 2013
gepubliceerd op 02 december 2013

Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 januari 1988 betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen

bron
federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen
numac
2013018445
pub.
02/12/2013
prom.
12/11/2013
ELI
eli/besluit/2013/11/12/2013018445/staatsblad
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
links
Raad van State (chrono)
Document Qrcode

12 NOVEMBER 2013. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 januari 1988Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 22/01/1988 pub. 25/11/2016 numac 2016018355 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen


FILIP, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de verbruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere produkten, artikelen 2 en 18;

Gelet op het koninklijk besluit van 22 januari 1988Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 22/01/1988 pub. 25/11/2016 numac 2016018355 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen;

Gelet op het koninklijk besluit van 3 mei 1999Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 03/05/1999 pub. 23/12/1999 numac 1999022535 bron ministerie van sociale zaken, volksgezondheid en leefmilieu Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 januari 1988 betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen sluiten tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 januari 1988Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 22/01/1988 pub. 25/11/2016 numac 2016018355 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 28 april 2013;

Gelet op de adviesaanvraag binnen de 30 dagen, die op 24 juli bij de Raad van State is ingediend, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn;

Gelet op artikel 84, § 4, tweede lid, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op de voordracht de Minister van Landbouw, Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1.Artikel 4bis van het koninklijk besluit van 22 januari 1988Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 22/01/1988 pub. 25/11/2016 numac 2016018355 bron federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Koninklijk besluit betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen. - Officieuze coördinatie in het Duits sluiten, ingevoegd door het koninklijk besluit van 3 mei 1999Relevante gevonden documenten type koninklijk besluit prom. 03/05/1999 pub. 23/12/1999 numac 1999022535 bron ministerie van sociale zaken, volksgezondheid en leefmilieu Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 22 januari 1988 betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen sluiten betreffende het gebruik van eetbare oliën en voedingsvetten bij het frituren van voedingsmiddelen wordt vervangen als volgt : «

Art. 4bis.Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen kan, op gemotiveerde aanvraag van een fabrikant of een bereider en op advies van het Wetenschappelijk Comité ingesteld bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, een afwijking verlenen van artikelen 1, 2° en 4, tweede lid, voor het door de fabrikant of bereider toegepaste frituurprocédé. »

Art. 2.De minister bevoegd voor de Veiligheid van de Voedselketen is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 12 november 2013.

FILIP Van Koningswege : De Minister van Landbouw, Mevr. S. LARUELLE

^