Koninklijk Besluit van 14 maart 2014
gepubliceerd op 24 maart 2014
OpenJustice.be: Open Data & Open Source

Koninklijk besluit betreffende de verdeling van de arbeidshoven, de rechtbanken van eerste aanleg, de arbeidsrechtbanken, de rechtbanken van koophandel en de politierechtbanken in afdelingen

bron
federale overheidsdienst justitie
numac
2014009088
pub.
24/03/2014
prom.
14/03/2014
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body.pl?language=nl&(...)
Document Qrcode

14 MAART 2014. - Koninklijk besluit betreffende de verdeling van de arbeidshoven, de rechtbanken van eerste aanleg, de arbeidsrechtbanken, de rechtbanken van koophandel en de politierechtbanken in afdelingen


FILIP, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 1 december 2013Relevante gevonden documenten type wet prom. 01/12/2013 pub. 24/02/2015 numac 2015000080 bron federale overheidsdienst binnenlandse zaken Wet tot hervorming van de gerechtelijke arrondissementen en tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek met het oog op een grotere mobiliteit van de leden van de rechterlijke orde. - Duitse vertaling van uittreksels type wet prom. 01/12/2013 pub. 17/03/2015 numac 2015000127 bron federale overheidsdienst binnenlandse zaken Wet tot hervorming van de gerechtelijke arrondissementen en tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek met het oog op een grotere mobiliteit van de leden van de rechterlijke orde. - Duitse vertaling. - Erratum sluiten tot hervorming van de gerechtelijke arrondissementen en tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek met het oog op een grotere mobiliteit van de leden van de rechterlijke orde, artikel 144, eerste lid;

Gelet op het koninklijk besluit van 10 augustus 2010 betreffende de instelling van afdelingen in de arbeidshoven, de arbeidsrechtbanken, de rechtbanken van koophandel en de politierechtbanken;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 6 december 2013;

Gelet op de akkoordbevinding van de Minister van Begroting, d.d. 29 januari 2014;

Gelet op de impactanalyse van de regelgeving, uitgevoerd overeenkomstig artikels 6 en 7 van de wet van 15 december 2013Relevante gevonden documenten type wet prom. 15/12/2013 pub. 31/12/2013 numac 2013021138 bron federale overheidsdienst kanselarij van de eerste minister Wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging sluiten houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging;

Gelet op advies 55.271/3 van de Raad van State, gegeven op 25 februari 2014 met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op de voordracht van de Minister van Justitie en van de Minister van Werk en op het advies van de in Raad vergaderde Ministers, Hebben Wij besloten en besluiten Wij : HOOFDSTUK 1. - Arbeidshoven

Artikel 1.Het arbeidshof te Antwerpen wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Antwerpen.

De tweede houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Limburg.

Art. 2.Het arbeidshof te Gent wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen.

De tweede houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen.

Art. 3.Het arbeidshof te Luik wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Luik.

De tweede houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Luxemburg.

De derde houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Namen. HOOFDSTUK 2. - Rechtbanken van eerste aanleg

Art. 4.De rechtbank van eerste aanleg Antwerpen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twaalf kantons Antwerpen en van de kantons Boom, Brasschaat, Kapellen, Kontich, Schilde en Zandhoven.

De tweede houdt zitting te Mechelen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Willebroek.

De derde houdt zitting te Turnhout en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Arendonk, Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout en Westerlo.

Art. 5.De rechtbank van eerste aanleg Limburg wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Beringen, van de twee kantons Hasselt, van de kantons Houthalen-Helchteren, Neerpelt-Lommel en Sint-Truiden.

De tweede houdt zitting te Tongeren en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bilzen, Borgloon, Bree, Genk, Maaseik, Maasmechelen en Tongeren-Voeren.

Art. 6.De rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Deinze, Eeklo, van de vijf kantons Gent en van de kantons Merelbeke, Zelzate en Zomergem.

De tweede houdt zitting te Dendermonde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Aalst, van de kantons Beveren, Dendermonde-Hamme, Lokeren, Ninove, van de twee kantons Sint-Niklaas en van het kanton Wetteren-Zele.

De derde houdt zitting te Oudenaarde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geraardsbergen-Brakel, Oudenaarde-Kruishoutem, Ronse en Zottegem-Herzele.

Art. 7.De rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen wordt in vier afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de vier kantons Brugge, van de twee kantons Oostende, van de kantons Tielt en Torhout.

De tweede houdt zitting te Ieper en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het eerste kanton Ieper, van het tweede kanton Ieper-Poperinge en van het kanton Wervik.

De derde houdt zitting te Kortrijk en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Harelbeke, Izegem, van de twee kantons Kortrijk, van de kantons Menen, Roeselare en Waregem.

De vierde houdt zitting te Veurne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Diksmuide en Veurne-Nieuwpoort.

Art. 8.De rechtbank van eerste aanleg Luik wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Borgworm, Fléron, Grâce-Hollogne, Herstal, van de vier kantons Luik, van de kantons Saint-Nicolas, Seraing, Sprimont en Wezet.

De tweede houdt zitting te Hoei en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Hamoir, het eerste kanton Hoei en het tweede kanton Hoei-Hannuit.

De derde houdt zitting te Verviers en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Limburg-Aubel, Malmedy-Spa-Stavelot, van het eerste kanton Verviers-Herve en van het tweede kanton Verviers.

Art. 9.De rechtbank van eerste aanleg Luxemburg wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Aarlen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aarlen-Messancy en Virton-Florenville-Etalle.

De tweede houdt zitting te Marche-en-Famenne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Marche-en-Famenne-Durbuy en Vielsalm-La-Roche-en-Ardenne-Houffalize.

De derde houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bastenaken-Neufchâteau en Saint-Hubert-Bouillon-Paliseul.

Art. 10.De rechtbank van eerste aanleg Namen wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Andenne, Fosses-la-Ville, Gembloux-Eghezée en van de twee kantons Namen.

De tweede houdt zitting te Dinant en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beauraing-Dinant-Gedinne, Ciney-Rochefort, Couvin-Philippeville en Florennes-Walcourt.

Art. 11.De rechtbank van eerste aanleg Henegouwen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Charleroi en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beaumont-Chimay-Merbes-le-Château, Binche, van de vijf kantons Charleroi, van de kantons Châtelet, Fontaine-l'Evêque, Seneffe en Thuin.

De tweede houdt zitting te Bergen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Bergen, van de kantons Boussu, Dour-Colfontaine, Edingen-Lens, La Louvière en Zinnik.

De derde houdt zitting te Doornik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aat-Lessen, Moeskroen-Komen-Waasten, Péruwelz-Leuze-en-Hainaut en van de twee kantons Doornik. HOOFDSTUK 3. - Arbeidsrechtbanken

Art. 12.De arbeidsrechtbank te Antwerpen wordt in vijf afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twaalf kantons Antwerpen en van de kantons Boom, Brasschaat, Kapellen, Kontich, Schilde en Zandhoven.

De tweede houdt zitting te Mechelen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Willebroek.

De derde houdt zitting te Turnhout en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Arendonk, Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout en Westerlo.

De vierde houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Beringen, van de twee kantons Hasselt, van de kantons Houthalen-Helchteren, Neerpelt-Lommel en Sint-Truiden.

De vijfde houdt zitting te Tongeren en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bilzen, Borgloon, Bree, Genk, Maaseik, Maasmechelen en Tongeren-Voeren.

Art. 13.§ 1. De arbeidsrechtbank te Nijvel wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Nijvel en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Eigenbrakel, Nijvel en Tubeke.

De tweede houdt zitting te Waver en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geldenaken-Perwijs en van de twee kantons Waver. § 2. In afwijking van paragraaf 1 worden de vorderingen betreffende de collectieve schuldenregeling toevertrouwd aan de afdeling te Nijvel voor het volledige rechtsgebied van de rechtbank.

Art. 14.§ 1. De arbeidsrechtbank te Gent wordt in tien afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Deinze, Eeklo, van de vijf kantons Gent, van de kantons Merelbeke, Zelzate en Zomergem.

De tweede houdt zitting te Dendermonde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Dendermonde-Hamme en Wetteren-Zele.

De derde houdt zitting te Aalst en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Aalst en van het kanton Ninove.

De vierde houdt zitting te Sint-Niklaas en oefent rechtmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Sint-Niklaas en van de kantons Beveren en Lokeren.

De vijfde houdt zitting te Oudenaarde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geraardsbergen-Brakel, Oudenaarde-Kruishoutem, Ronse en Zottegem-Herzele.

De zesde houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de vier kantons Brugge, van de twee kantons Oostende, van de kantons Tielt en Torhout.

De zevende houdt zitting te Ieper en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het eerste kanton Ieper, van het tweede kanton Ieper-Poperinge en van het kanton Wervik.

De achtste houdt zitting te Kortrijk en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Kortrijk en van de kantons Harelbeke, Menen en Waregem.

De negende houdt zitting te Roeselaere en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Izegem en Roeselare.

De tiende houdt zitting te Veurne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Diksmuide en Veurne-Nieuwpoort. § 2. In afwijking van paragraaf 1 worden de vorderingen betreffende de collectieve schuldenregeling toevertrouwd aan de afdeling te Kortrijk voor de kantons Harelbeke, Izegem, de twee kantons Kortrijk, de kantons Menen, Roeselare en Waregem.

Art. 15.De arbeidsrechtbank te Luik wordt in acht afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Borgworm, Fléron, Grâce-Hollogne, Herstal, van de vier kantons Luik, van de kantons Saint-Nicolas, Seraing, Sprimont en Wezet.

De tweede houdt zitting te Hoei en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Hamoir, het eerste kanton Hoei en het tweede kanton Hoei-Hannuit.

De derde houdt zitting te Verviers en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Limburg-Aubel, Malmedy-Spa-Stavelot, van het eerste kanton Verviers-Herve en van het tweede kanton Verviers.

De vierde houdt zitting te Aarlen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aarlen-Messancy en Virton-Florenville-Etalle.

De vijfde houdt zitting te Marche-en-Famenne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Marche-en-Famenne-Durbuy en Vielsalm-La-Roche-en-Ardenne-Houffalize.

De zesde houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bastenaken-Neufchâteau en Saint-Hubert-Bouillon-Paliseul.

De zevende houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Andenne, Fosses-la-Ville, Gembloux-Eghezée en van de twee kantons Namen.

De achtste houdt zitting te Dinant en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beauraing-Dinant-Gedinne, Ciney-Rochefort, Couvin-Philippeville en Florennes-Walcourt.

Art. 16.§ 1. De arbeidsrechtbank te Bergen en te Charleroi wordt in zes afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Charleroi en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Beaumont-Chimay-Merbes-le-Château, met uitzondering van de gemeenten Erquelinnes en Merbes-le-Château, van de vijf kantons Charleroi, van de kantons Châtelet, Fontaine-l'Evêque, Thuin en van de gemeente Pont-à-Celles.

De tweede houdt zitting te Binche en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Binche en de gemeenten Erquelinnes en Merbes-le-Château en van het kanton Seneffe, met uitzondering van de gemeente Pont-à-Celles.

De derde houdt zitting te Bergen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Boussu en Dour-Colfontaine en van de twee kantons Bergen.

De vierde houdt zitting te La Louvière en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Edingen-Lens, La Louvière en Zinnik.

De vijfde houdt zitting te Doornik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aat-Lessen en Péruwelz-Leuze-en-Hainaut en van de twee kantons Doornik.

De zesde houdt zitting te Moeskroen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Moeskroen-Komen-Waasten. § 2. In afwijking van het eerste paragraaf worden de vorderingen betreffende de collectieve schuldenregeling toevertrouwd aan : 1° de afdeling te Charleroi voor de kantons Beaumont-Chimay-Merbes-le-Château, Binche, de vijf kantons Charleroi, de kantons Châtelet, Fontaine-l'Evêque, Seneffe en Thuin;2° de afdeling te Bergen voor de twee kantons Bergen, de kantons Boussu, Dour-Colfontaine, Edingen-Lens, La Louvière en Zinnik;3° de afdeling te Doornik voor de kantons Aat-Lessen, Moeskroen-Komen-Waasten, Péruwelz-Leuze-en-Hainaut en de twee kantons Doornik. HOOFDSTUK 4. - Rechtbanken van koophandel

Art. 17.De rechtbank van koophandel te Antwerpen wordt in vijf afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twaalf kantons Antwerpen en van de kantons Boom, Brasschaat, Kapellen, Kontich, Schilde en Zandhoven.

De tweede houdt zitting te Mechelen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Willebroek.

De derde houdt zitting te Turnhout en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Arendonk, Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout en Westerlo.

De vierde houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Beringen, van de twee kantons Hasselt, van de kantons Houthalen-Helchteren, Neerpelt-Lommel en Sint-Truiden.

De vijfde houdt zitting te Tongeren en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bilzen, Borgloon, Bree, Genk, Maaseik, Maasmechelen en Tongeren-Voeren.

Art. 18.De rechtbank van koophandel te Gent wordt in acht afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Deinze, Eeklo, van de vijf kantons Gent en van de kantons Merelbeke, Zelzate en Zomergem.

De tweede houdt zitting te Dendermonde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Aalst, van de kantons Beveren, Dendermonde-Hamme, Lokeren, Ninove, van de twee kantons Sint-Niklaas en van het kanton Wetteren-Zele.

De derde houdt zitting te Oudenaarde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geraardsbergen-Brakel, Oudenaarde-Kruishoutem, Ronse en Zottegem-Herzele.

De vierde houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de vier kantons Brugge en van het kanton Tielt.

De vijfde houdt zitting te Oostende en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Oostende en van het kanton Torhout.

De zesde houdt zitting te Ieper en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het eerste kanton Ieper, van het tweede kanton Ieper-Poperinge en van het kanton Wervik.

De zevende houdt zitting te Kortrijk en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Harelbeke, Izegem, van de twee kantons Kortrijk, van de kantons Menen, Roeselare en Waregem.

De achtste houdt zitting te Veurne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Diksmuide en Veurne-Nieuwpoort.

Art. 19.De rechtbank van koophandel te Luik wordt in acht afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Borgworm, Fléron, Grâce-Hollogne, Herstal, van de vier kantons Luik, van de kantons Saint-Nicolas, Seraing, Sprimont en Wezet.

De tweede houdt zitting te Hoei en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Hamoir, het eerste kanton Hoei en het tweede kanton Hoei-Hannuit.

De derde houdt zitting te Verviers en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Limburg-Aubel, Malmedy-Spa-Stavelot, van het eerste kanton Verviers-Herve en van het tweede kanton Verviers.

De vierde houdt zitting te Aarlen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aarlen-Messancy en Virton-Florenville-Etalle.

De vijfde houdt zitting te Marche-en-Famenne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Marche-en-Famenne-Durbuy en Vielsalm-La-Roche-en-Ardenne-Houffalize.

De zesde houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bastenaken-Neufchâteau en Saint-Hubert-Bouillon-Paliseul.

De zevende houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Andenne, Fosses-la-Ville, Gembloux-Eghezée en van de twee kantons Namen.

De achtste houdt zitting te Dinant en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beauraing-Dinant-Gedinne, Ciney-Rochefort, Couvin-Philippeville en Florennes-Walcourt.

Art. 20.De rechtbank van koophandel te Bergen en te Charleroi wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Charleroi en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beaumont-Chimay-Merbes-le-Château, Binche, van de vijf kantons Charleroi, van de kantons Châtelet, Fontaine-l'Evêque, Seneffe en Thuin.

De tweede houdt zitting te Bergen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Bergen, van de kantons Boussu, Dour-Colfontaine, Edingen-Lens, La Louvière en Zinnik.

De derde houdt zitting te Doornik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aat-Lessen, Moeskroen-Komen-Waasten, Péruwelz-Leuze-en-Hainaut en van de twee kantons Doornik. HOOFDSTUK 5. - Politierechtbanken

Art. 21.De politierechtbank Antwerpen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twaalf kantons Antwerpen en van de kantons Boom, Brasschaat, Kapellen, Kontich, Schilde en Zandhoven.

De tweede houdt zitting te Mechelen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Willebroek.

De derde houdt zitting te Turnhout en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Arendonk, Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout en Westerlo.

Art. 22.De politierechtbank Limburg wordt in zes afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Hasselt en van het kanton Houthalen-Helchteren.

De tweede houdt zitting te Beringen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beringen en Neerpelt-Lommel.

De derde houdt zitting te Sint-Truiden en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Sint-Truiden.

De vierde houdt zitting te Tongeren en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bilzen, Borgloon en Tongeren-Voeren.

De vijfde houdt zitting te Genk en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bree en Genk.

De zesde houdt zitting te Maaseik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Maaseik en Maasmechelen.

Art. 23.De politierechtbank Waals-Brabant wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Nijvel en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Eigenbrakel, Nijvel en Tubeke.

De tweede houdt zitting te Waver en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geldenaken-Perwijs en van de twee kantons Waver.

Art. 24.De politierechtbank Oost-Vlaanderen wordt in vijf afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Deinze, Eeklo, van de vijf kantons Gent en van de kantons Merelbeke, Zelzate en Zomergem.

De tweede houdt zitting te Dendermonde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Dendermonde-Hamme, Lokeren en Wetteren-Zele.

De derde houdt zitting te Sint-Niklaas en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Beveren en van de twee kantons Sint-Niklaas.

De vierde houdt zitting te Aalst en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Aalst en van het kanton Ninove.

De vijfde houdt zitting te Oudenaarde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geraardsbergen-Brakel, Oudenaarde-Kruishoutem, Ronse en Zottegem-Herzele.

Art. 25.De politierechtbank West-Vlaanderen wordt in vier afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de vier kantons Brugge, van de twee kantons Oostende, van de kantons Tielt en Torhout.

De tweede houdt zitting te Ieper en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het eerste kanton Ieper, van het tweede kanton Ieper-Poperinge en van het kanton Wervik.

De derde houdt zitting te Kortrijk en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Harelbeke, Izegem, van de twee kantons Kortrijk, van de kantons Menen, Roeselare en Waregem.

De vierde houdt zitting te Veurne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Diksmuide en Veurne-Nieuwpoort.

Art. 26.De politierechtbank Luik wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Borgworm, Fléron, Grâce-Hollogne, Herstal, van de vier kantons Luik, van de kantons Saint-Nicolas, Seraing, Sprimont en Wezet.

De tweede houdt zitting te Hoei en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Hamoir, het eerste kanton Hoei en het tweede kanton Hoei-Hannuit.

De derde houdt zitting te Verviers en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Limburg-Aubel, Malmedy-Spa-Stavelot, van het eerste kanton Verviers-Herve en van het tweede kanton Verviers.

Art. 27.De politierechtbank te Eupen wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Eupen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Eupen.

De tweede houdt zitting te Sankt-Vith en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Sankt-Vith.

Art. 28.De politierechtbank Luxemburg wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Aarlen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aarlen-Messancy en Virton-Florenville-Etalle.

De tweede houdt zitting te Marche-en-Famenne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Marche-en-Famenne-Durbuy en Vielsalm-La-Roche-en-Ardenne-Houffalize.

De derde houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bastenaken-Neufchâteau en Saint-Hubert-Bouillon-Paliseul.

Art. 29.De politierechtbank Namen wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Andenne, Fosses-la-Ville, Gembloux-Eghezée en van de twee kantons Namen.

De tweede houdt zitting te Dinant en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beauraing-Dinant-Gedinne, Ciney-Rochefort, Couvin-Philippeville en Florennes-Walcourt.

Art. 30.De politierechtbank Henegouwen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Charleroi en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beaumont-Chimay-Merbes-le-Château, Binche, van de vijf kantons Charleroi, van de kantons Châtelet, Fontaine-l'Evêque, Seneffe en Thuin.

De tweede houdt zitting te Bergen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Bergen, van de kantons Boussu, Dour-Colfontaine, Edingen-Lens, La Louvière en Zinnik.

De derde houdt zitting te Doornik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aat-Lessen, Moeskroen-Komen-Waasten, Péruwelz-Leuze-en-Hainaut en van de twee kantons Doornik. HOOFDSTUK 6. - Slotbepalingen

Art. 31.Het koninklijk besluit van 10 augustus 2010 betreffende de instelling van afdelingen in de arbeidshoven, de arbeidsrechtbanken, de rechtbanken van koophandel en de politierechtbanken, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 15 oktober 2001, 3 augustus 2007, 24 februari 2008, 9 mei 2008 en 17 januari 2013, wordt opgeheven.

Art. 32.Dit besluit treedt in werking op 1 april 2014.

Art. 33.De minister bevoegd voor Justitie en de minister bevoegd voor Arbeid zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 14 maart 2014.

FILIP Van Koningswege : De Minister van Justitie, Mevr. A. TURTELBOOM De Minister van Werk, Mevr. M. DE CONINCK

Etaamb biedt de inhoud van de Belgisch Staatsblad aan gesorteerd op afkondigings- en publicatiedatum, behandeld om gemakkelijk leesbaar en afprintbaar te zijn, en verrijkt met een relationele context.
^