Ministerieel Besluit van 08 mei 2018
gepubliceerd op 18 mei 2018
OpenJustice.be: Open Data & Open Source

Ministerieel besluit houdende benoeming, hernieuwing van mandaat en ontslag van leden van commissies van toezicht

bron
federale overheidsdienst justitie
numac
2018031026
pub.
18/05/2018
prom.
08/05/2018
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body.pl?language=nl&(...)
Document Qrcode

Numac : 2018031026

FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE


8 MEI 2018. - Ministerieel besluit houdende benoeming, hernieuwing van mandaat en ontslag van leden van commissies van toezicht


De Minister van Justitie, Gelet op de Grondwet, artikelen 37 en 108;

Gelet op het koninklijk besluit van 21 mei 1965 houdende algemeen reglement van de strafinrichtingen, artikel 138quinquies, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 4 april 2003 en gewijzigd bij het koninklijk besluit van 29 september 2005, en artikel 138decies, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 4 april 2003 en vervangen bij het koninklijk besluit van 29 september 2005;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Jamioulx van 21 september 2017;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Nivelles van 16 juni 2017;

Gelet op de voordracht van de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen van 23 februari 2018;

Overwegende dat de heer Steven Dewulf de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als professor of Law.

Overwegende dat de heer Pieter Tersago de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als advocaat en doctoraatsopleiding.

Overwegende dat de Mevr. Evelyne Martens de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring in rechtszaken en als ondernemer.

Overwegende dat Mevr. Laura Charlier de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als advocaat.

Overwegende dat de heer Julien Attuil-Kayser de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring in de mensenrechten.

Overwegende dat de Mevr. Virginie De Ridder de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als assistente algemene geneeskunde.

Overwegende dat Mevr. Isabelle Erauw de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als juridisch adviseur.

Overwegende dat Mevr. Laura Gicquel de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar opleiding in mensrenrechten,.

Overwegende dat Mevr. Aurélie Verheylesonne de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring in strafrecht.

Overwegende dat de heer Pierre Lefranc de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als magistraat en inzake mensenrechtelijke, bestuurs- en tuchtrechtelijke onderwerpen.

Overwegende dat de heer Tom Raskin de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als advocaat.

Overwegende dat Mevr. Karolina Korzynska de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring op het gebied van communicatie.

Overwegende dat Mevr. Lise Jamar de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als maatschappelijke assistente en als psychotherapeute.

Overwegende dat de heer Daniel Galand de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring inzake sociaal werk en als syndicaal vrijgestelde.

Overwegende dat Mevr. Myriam Tarwe de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als advocaat en in de vrijwilligerssector.

Overwegende dat de heer Jean-Yves Vandriessche de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring in het onderwijs en als jeugdcentrum leider Overwegende dat de heer Stefan De Moor de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als magistraat en in strafrecht.

Overwegende dat de heer Ruben Vilain de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als onderzoeker in criminologie.

Overwegende dat Mevr. Catherine Chagniot de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als gespecialiseerde opvoeder.

Overwegende dat Mevr. Coralie Fontaine de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als advocaat.

Overwegende dat Mevr. Jacqueline De Kerchove d'Exaerde de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als lerares en als lid van een commissie van toezicht Overwegende dat de heer Benoît Steinbach de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring in management.

Overwegende dat de heer Christian Paque de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als magistraat en in bescherming van de maatschappij.

Overwegende dat de heer Michel Laurent de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als gemeenteambtenaar en in de penitentiaire sector.

Overwegende dat Mevr. Esther Jehaes de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring in penologie .

Overwegende dat de Mevr. Jessica Michelante de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar opleiding in de rechten (master) en haar ervaring van de associatieve wereld.

Overwegende dat Mevr. Vallie Baeten de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als opvoedster.

Overwegende dat de heer Jan Roovers de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als huisarts Overwegende dat Mevr. Hanne Hendrickx de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als advocaat.

Overwegende dat de heer Hervé Louveaux de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als voorzitter van de commissie van Forest-Berkendael heeft, omdat de leden van deze commissie van toezicht zijn kandidatuur aanvaard hebben.

Overwegende dat de heer Jan Brocatus de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als voorzitter van de commissie van Leuven heeft, omdat hij door de leden van de commissie van toezicht aangeduid word.

Overwegende dat Mevr. Reinhilde Deboutte de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als ondervoorzitter van de commissie van Leuven heeft, omdat zij door de leden van de commissie van toezicht aangeduid word.

Overwegende dat de heer Jacques Périquet de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als secretaris van de commissie van Jamioulx heeft, vanwege zijn ervaring als lid van een commissie van toezicht.

Overwegende dat de heer Robert Peemans de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als secretaris van de commissie van Nivelles heeft, vanwege zijn ervaring als lid van een commissie van toezicht en als jurist, Besluit :

Artikel 1.Worden benoemd tot lid van de Commissie van toezicht : Bij de gevangenis van Antwerpen : - De heer Steven Dewulf (lid) - De heer Pieter Tersago (lid advocaat) Bij de gevangenis van Beveren : - Mevr. Evelyne Martens (lid) Bij de gevangenis van Dinant : - Mevr. Laura Charlier (lid advocaat) Bij de gevangenissen van Forest en Berkendael : - De heer Julien Attuil-Kayser (lid) - Mevr. Virginie De Ridder (lid) - Mevr. Isabelle Erauw (lid) - Mevr. Laura Gicquel (lid) - Mevr. Aurélie Verheylesonne (lid advocaat) Bij de gevangenis van Gent : - De heer Pierre Lefranc (lid magistraat) Bij de gevangenis van Hasselt : - De heer Tom Raskin (lid advocaat) Bij de gevangenissen van Huy en van Marneffe : - Mevr. Karolina Korzynska (lid) Bij de gevangenis van Ittre : - Mevr. Lise Jamar (lid) Bij de gevangenis van Jamioulx : - De heer Daniel Galand (lid) - Mevr. Myriam Tarwe (lid advocaat) - De heer Jean-Yves Vandriessche (lid) Bij de gevangenissen van Leuven (centrale gevangenis en hulpgevangenis) : - De heer Stefan De Moor (lid magistraat) - De heer Ruben Vilain (lid) Bij de gevangenis van Leuze-en-Hainaut : - Mevr. Catherine Chagniot (lid) - Mevr. Coralie Fontaine (lid advocaat) Bij de gevangenis van Nivelles : - Mevr. Jacqueline de Kerchove d'Exaerde (lid) - De heer Benoît Steinbach (lid) Bij de Inrichting tot bescherming van de maatschappij van Paifve : - De heer Christian Paque (lid magistraat) Bij de gevangenis van Saint-Hubert : - De heer Michel Laurent (lid) Bij de gevangenis van Sint-Gillis : - Mevr. Esther Jehaes (lid) - Mevr. Jessica Michelante (lid) Bij de gevangenis van Tongeren : - Mevr. Vallie Baeten (lid) Bij de gevangenis van Turnhout : - De heer Jan Roovers (lid geneesheer) Bij de gevangenissen van Wortel en van Hoogstraten : - Mevr. Hanne Hendrickx (lid advocaat)

Art. 2.Het mandaat als lid van de Commissie van toezicht wordt hernieuwd : Bij de gevangenissen van Brugge en Ruiselede : - Mevr. Bea Verlé (lid) Bij de gevangenissen van Forest en Berkendael : - De heer Hervé Louveaux (lid magistraat) Bij de gevangenis van Hasselt : - De heer Marc Geerits (lid) Bij de gevangenissen van Leuven (centrale gevangenis en hulpgevangenis) : - Mevr. Anne Delva (lid magistraat) - Mevr. Nele Vastmans (lid) Bij de gevangenis van Merksplas : - Mevr. Julienne Aerts (lid) Bij de gevangenis van Tongeren : - De heer Alfons Capiot (lid advocaat) - De heer Jaak Nijs (lid) - Mevr. Kathleen Pipeleers (lid magistraat)

Art. 3.Wordt aangewezen als voorzitter of ondervoorzitter van de Commissie van toezicht : Bij de gevangenissen van Forest en Berkendael : - De heer Hervé Louveaux (voorzitter) Bij de gevangenissen van Leuven (centrale gevangenis en hulpgevangenis) : - De heer Jan Brocatus (voorzitter) - Mevr. Reinhilde Deboutte (ondervoorzitter)

Art. 4.Wordt aangewezen als secretaris van de Commissie van toezicht : Bij de gevangenis van Jamioulx : - De heer Jacques Périquet (secretaris vanaf 2/08/2016) Bij de gevangenis van Nivelles : - De heer Robert Peemans (secretaris vanaf 16/06/2017)

Art. 5.Ontslag wordt verleend bij de Commissie van toezicht : Bij de gevangenis van Beveren aan : - De heer Tony Cornelis (lid) Bij de gevangenissen van Forest en Berkendael aan : - Mevr. Wafa Ben Abbou (lid geneesheer) - De heer Denis Bosquet (lid advocaat) Bij de gevangenis van Hasselt aan : - De heer Erwin Ramaekers (lid) - De heer Erik Schellingen (lid advocaat) Bij de gevangenis van Jamioulx aan : - De heer Didier Reumont (lid) Bij de gevangenissen van Leuven (centrale gevangenis en hulpgevangenis) aan : - Mevr. Martine Dams (lid magistraat) - De heer Vicky Rietjens (lid) Bij de gevangenis van Marche-en-Famenne aan : - De heer Philippe Dizier (lid) - De heer Renaud Duquesne (lid advocaat) Bij de gevangenis van Merksplas aan : - Mevr. Christine Brijs (lid geneesheer) Bij de gevangenis van Mons aan : - De heer François Haenecour (lid advocaat) Bij de gevangenis van Nivelles aan : - Mevr. Jessica Michelante (lid) - De heer Robert Peemans (lid, vanaf 16/06/2017) Bij de gevangenis van Oudenaarde aan : - Mevr. Marleen Lannau (secretaris) Bij de gevangenis van Sint-Gillis aan : - Mevr. Dorien Brosens (lid) - Mevr. Lidwine Crosset (lid advocaat) - De heer Samuel Degrez (lid avocaat) Bij de gevangenis van Tournai aan : - Mevr. Beatriz Dei Cas (lid)

Art. 6.Overeenkomstig de gecoördineerde wetten op de Raad van State kan beroep tot nietigverklaring worden ingediend binnen zestig dagen na deze bekendmaking. Het verzoekschrift hiertoe dient bij ter post aangetekende brief aan de Raad van State, Wetenschapsstraat 33, te 1040 Brussel, te worden toegezonden.

Brussel, 8 mei 2018.

K. GEENS


begin


Publicatie : 2018-05-

Etaamb biedt de inhoud van de Belgisch Staatsblad aan gesorteerd op afkondigings- en publicatiedatum, behandeld om gemakkelijk leesbaar en afprintbaar te zijn, en verrijkt met een relationele context.
^