Etaamb.openjustice.be
Samenstelling
gepubliceerd op 07 september 2009

Samenstelling van een personeelsreserve van kamerbewaarders De Quaestuur van de Senaat organiseert eerlang een vergelijkend examen voor de samenstelling van een personeelsreserve van kamerbewaarders (m/v). I. Functiebeschrijving (...) - het verzamelen en verdelen van documenten (briefwisseling en andere) in het Paleis der Natie en d(...)

bron
belgische senaat
numac
2009018350
pub.
07/09/2009
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

BELGISCHE SENAAT

WETGEVENDE KAMERS


Samenstelling van een personeelsreserve van kamerbewaarders (M/V) De Quaestuur van de Senaat organiseert eerlang een vergelijkend examen voor de samenstelling van een personeelsreserve van kamerbewaarders (m/v).

I. Functiebeschrijving Het takenpakket van de kamerbewaarder van de Senaat bestaat o.m. in : - het verzamelen en verdelen van documenten (briefwisseling en andere) in het Paleis der Natie en daarbuiten; - het onthalen, begeleiden en informeren van bezoekers; - het verlenen van assistentie bij plenaire en commissievergaderingen (verstrekken van informatie, verdelen van documenten, maken van fotokopieën, enz.); - het verlenen van assistentie bij protocollaire ontvangsten en bij activiteiten voor het brede publiek.

De kandidaten zijn communicatievaardig en hebben een goede (voornamelijk mondelinge) kennis van het Nederlands en het Frans. Zij dienen voorts zelfstandig te kunnen werken op basis van precieze instructies, schakelen zich vlot in in een op teamwerk ingestelde omgeving en hebben oog voor de kwaliteit van het geleverde werk. De kandidaten hebben noties van technieken inzake het onthalen en begeleiden van bezoekers. Om goed te kunnen functioneren binnen de Senaat, is het ten slotte onontbeerlijk dat zij geïnteresseerd zijn in het maatschappelijk debat in het algemeen en in de politieke instellingen en actualiteit in het bijzonder.

II. Toelatingsvoorwaarden Er worden geen bijzondere diplomavereisten gesteld.

III. Examenprogramma Eerste gedeelte : - Schriftelijke test m.b.t. de algemene kennis van de kandidaten d.m.v. een tweetalige vragenlijst; - Schriftelijke test m.b.t. de kennis van het Nederlands (meerkeuzevragen); - Schriftelijke test m.b.t. de kennis van het Frans (meerkeuzevragen).

Vereist minimum om te slagen : 50 % van de punten voor ieder onderdeel (algemene kennis, kennis van het Nederlands, kennis van het Frans), en 60 % in het totaal.

Indien er meer dan 75 kandidaten aan de voornoemde criteria voldoen, worden enkel de 75 best gerangschikte kandidaten tot het tweede gedeelte toegelaten.

Kandidaten die op 1 oktober 2009 in dienst zijn bij de Senaat (hetzij in statutair verband hetzij met een contract van onbepaalde duur), worden van dit eerste examengedeelte vrijgesteld indien ze na 1 oktober 2004 geslaagd zijn voor een eerste gedeelte van een vergelijkend examen, ten minste op het niveau van kamerbewaarder, waarbij dezelfde kennis werd getest.

Tweede gedeelte : Test ter beoordeling van een aantal competenties die vereist zijn voor de functie : o.m. onthaaltechnieken, zelfstandig werken, teamgeest.

Vereist minimum om te slagen : 60 % van de punten.

Derde gedeelte : Gestructureerd interview (in het Nederlands en in het Frans). Tijdens het interview zullen o.m. de volgende elementen worden getoetst : mondelinge kennis van het Nederlands en het Frans, communicatievaardigheid, persoonlijkheid en maturiteit (geschiktheid voor het uitoefenen van een bij uitstek dienstverlenende functie zoals die van kamerbewaarder), motivatie voor de te begeven functie.

Vereist minimum om te slagen : 60 % van de punten.

Ieder examengedeelte geldt als een schifting; de geslaagde kandidaten worden in de reserve gerangschikt op basis van het gemiddelde van de resultaten die zij voor het tweede en het derde examengedeelte hebben behaald.

IV. Indiensttreding Op de datum van hun indiensttreding moeten de geslaagde kandidaten : - door de bevoegde diensten medisch geschikt worden bevonden voor de functie van kamerbewaarder; - burger zijn van de Europese Unie; - van goed zedelijk gedrag zijn; - de burgerlijke en politieke rechten genieten.

Indien er zich vacatures voordoen, worden de kandidaten in de volgorde van hun rangschikking in de reserve opgeroepen voor indiensttreding; zij worden op proef benoemd voor de duur van een jaar, waarna zij in aanmerking kunnen komen voor een benoeming in vast verband. Indien de behoeften van de dienst het vereisen, kunnen de geslaagde kandidaten eventueel ook met een arbeidsovereenkomst in dienst worden genomen.

V. Prestaties en bezoldiging Het betreft een voltijdse functie, waarbij het einde van de dagprestaties wordt bepaald volgens de vereisten van de dienst.

De brutobeginwedde varieert van euro 2.100,94 tot euro 2.535,83 euro per maand (huidige index), naar gelang van de verworven ervaring van de belanghebbende.

De loopbaan van kamerbewaarde voorziet in een rangverhoging na 10 jaar dienst (bevordering in de vlakke loopbaan - de maximale brutowedde op het einde van de vlakke loopbaan bedraagt 2.955,46 euro per maand tegen de huidige index).

VI. Inschrijving Het inschrijvingsformulier - vindt u op de website www.senaat.be - rubriek vacatures; - kunt u per post aanvragen bij de Quaestuur van de Senaat, Examensecretariaat, examen kamerbewaarder, Paleis der Natie, 1009 Brussel.

Het ingevulde inschrijvingsformulier stuurt u vervolgens per post terug naar de Quaestuur van de Senaat, Examensecretariaat - examen kamerbewaarder, Paleis der Natie, te 1009 Brussel, ten laatste op 1 oktober 2009 (poststempel geldt als bewijs).

^