Etaamb.openjustice.be
Vacante Bettreking
gepubliceerd op 30 juni 2003

Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekkingen Twee betrekkingen van vorser zijn te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, één voor het referentielab(...) De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of burger van de Europese U(...)

bron
federale overheidsdienst volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu
numac
2003022716
pub.
30/06/2003
prom.
--
staatsblad
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body(...)
Document Qrcode

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU


Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekkingen Twee betrekkingen van vorser (assistent of werkleider) zijn te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, één voor het referentielaboratorium « bacteriologie » te Ukkel en één voor het onderzoek inzake chemische voedselveiligheid te Tervuren. Eén van deze betrekkingen zal worden toegekend aan een kandidaat die kan ingeschreven worden op de Franse taalrol, één aan een kandidaat die kan ingeschreven worden op de Nederlandse taalrol.

De kandidaten moeten de volgende voorwaarden vervullen : - Belg zijn of burger van de Europese Unie; - de burgerlijke en politieke rechten genieten; - aan de dienstplichtwetten voldaan hebben.

De speciale wetenschappelijke geschiktheid voor de te begeven betrekking werd als volgt vastgesteld : Voor de betrekking inzake bacteriële ziekten, moet de kandidaat houder zijn van het diploma van dierenarts of van bio-ingenieur in de cel- en genbiotechnologie of van licentiaat in de wetenschappen of van een gelijkwaardig diploma. Ervaring inzake diagnose, identificatie en wetenschappelijk onderzoek over bacteriële ziekten, zoönosen en opduikende ziekten en/of in de moleculaire biologie met betrekking tot deze disciplines strekken tot aanbeveling.

Voor de betrekking inzake chemische voedselveiligheid moet de kandidaat houder zijn van het diploma van ingenieur voor de scheikunde en landbouwindustrieën, of landbouwkundig ingenieur, of bio-ingenieur of licentiaat in de wetenschappen of een gelijkwaardig diploma. In het kader van het onderzoek naar de voedselveiligheid, strekt wetenschappelijke ervaring in organische scheikundige analyse en/of risicoanalyse m.b.t. scheikundige contaminanten en residuen in de voedselketen tot aanbeveling.

Ervaringen en bekwaamheden die tot aanbeveling strekken : De kandidaten : - hebben bij voorkeur ervaring op het vlak van onderzoek in de betrokken disciplines (bacteriële ziekten of chemische contaminanten in de agro-voeding); - beschikken over een voldoende kennis van vreemde talen om de vakliteratuur op te volgen en erin te publiceren, deel te nemen aan internationale congressen en onderzoekingsprogramma's en samen te werken met instellingen en organisaties over het ganse Belgische grondgebied en binnen de EU; - beheersen technieken betreffende geïnformatiseerde gegevensverwerking en kunnen werken binnen een local area network (LAN) en met internet; - zijn bereid te werken in een kwaliteitssysteem overeenkomstig de norm ISO 17025; - beschikken over goede communicatieve vaardigheden (gesproken en geschreven) en kunnen spreken voor een publiek; - hebben zin voor initiatief, discipline, orde en dienstverlening; - beschikken over een rijbewijs B; - kunnen een onderzoeksgroep leiden en motiveren en beschikken over een goed organisatievermogen en doorzettingsvermogen; - een doctoraat en publicaties in internationale tijdschriften en andere wetenschappelijke activiteiten strekken tot aanbeveling - de houders van een doctoraat in één van de hoger vermelde domeinen en die beschikken over 10 jaar wetenschappelijke anciënniteit, kunnen voorgedragen worden aan de Minister voor benoeming tot werkleider.

Taken Betrekking vacant in het departement « Bacteriologie en immunologie ».

De aanwerving kadert in de oprichting van een referentielaboratorium voor opduikende en heropduikende bacteriële ziekten. Dit laboratorium wordt o.a. belast met de ontwikkeling en validatie van snelle moleculaire diagnostische testen in een internationaal netwerk, klassieke bacteriologische technieken en de bevestiging en typering van opduikende bacteriële ziekten in België in samenwerking met een nog op te richten oriëntatielaboratorium.

Betrekking vacant in het departement « Kwaliteit en Veiligheid ».

De kandidaat wordt in volgorde van prioriteit belast met : De identificatie en bepaling van ongewenste organische bestanddelen in landbouwproducten (pesticiden, mycotoxines, PCB's, dioxines, ...) met het oog op de vrijwaring van de kwaliteit en veiligheid van de voeding;

De studie van de vervuiling van de voedselketen en van de blootstelling van de bevolking aan chemische contaminanten;

Het onderzoek naar preventie maatregelen en remediëring met het oog op het terugdringen van de risico's van chemische contaminanten.

Om reden van bioveiligheid mogen de werknemers van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie te Ukkel, die in een risicoklasse-3 laboratorium werken, geen evenhoevigen, onevenhoevigen of pluimvee houden of verzorgen, inzover ze voor hun beroepsbezigheden met voor deze diersoorten pathogene organismen (alle organismen van lijst A en sommige organismen van lijst B van het OIE bepaald door de directie van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie) in contact komen. Ook contact met één van deze diersoorten in het privé-leven binnen de 72 uur na het manipuleren van deze organismen is niet toegestaan.

De vereiste diploma's moeten einddiploma's zijn, na ten minste vier jaar studies, uitgereikt door een universiteit, of door één van de instellingen die ermede gelijkgesteld zijn door één van de Gemeenschappen of door een examencommissie die voor het toekennen van de van de academische graden door de Staat of één van de Gemeenschappen is ingesteld.

In geval van aanwerving van een burger van de Europese Unie, houder van een diploma zoals bedoeld in vorige alinea dat werd uitgereikt door een andere dan een Belgische instelling, zal de Commissie voor Werving en Bevordering van het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie vooraf de geldigheid van het door de kandidaat voorgelegde diploma nagaan overeenkomstig de statutair vastgestelde procedure.

De kandidaten dienen de voorwaarde inzake nationaliteit te vervullen uiterlijk op de dag waarop de termijn voor het indienen van de kandidaturen eindigt.

Op die datum dienen zij tevens : 1. het vereiste diploma te hebben behaald;bovendien moet de kandidaat die zijn/haar onderwijs niet in het Nederlands, resp. Frans heeft genoten, op dezelfde datum tevens een door het SELOR, Selectiebureau van de Federale Overheid - voorheen Vast Wervingssecretariaat (Pachecolaan 19, bus 4, 1010 Brussel) - afgeleverd bewijs van taalkennis hebben behaald waaruit blijkt dat hij/zij de taalkennis bezit die vereist is voor de ambten van niveau A in het taalkader waar de gesolliciteerde betrekking te begeven is; dit bewijs van taalkennis is in dit geval vereist voor het bepalen van de taalrol waarop de kandidaat kan worden ingeschreven; 2. te voldoen aan de voorwaarden gesteld inzake vereiste profiel en vereiste speciale wetenschappelijk geschiktheid. De kandidaturen, met vermelding van de beoogde betrekking(en), moeten samen met een curriculum vitae, een voor eensluidend verklaard afschrift van het vereiste diploma en een lijst van de eventueel gepubliceerde wetenschappelijke werken binnen de 30 kalenderdagen volgend op de publicatie van dit bericht in het Belgisch Staatsblad per aangetekend schrijven of via e-mail, bevestigd door een aangetekend schrijven gericht worden aan Mevr. Brigitte Neunez, adviseur-generaal van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, RAC - Esplanadegebouw, 5e verdieping, Pachecolaan 19, bus 5, 1010 Brussel - e-mail : brigitte.neunez@health.fgov.be.

Nadere inlichtingen omtrent deze betrekkingen kunnen bekomen worden bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie, Groeselenberg 99, 1180 Brussel (tel. 02-379 04 00, fax 02-379 04 01, e-mail : info@var.fgov.be).

Brussel, 14 april 2003.

^